Bericht van de PKN: 12 november klimaatmars

Op zondag 12 november is de mars voor klimaat en rechtvaardigheid in Amsterdam. Voorafgaand wordt er in verschillende Amsterdamse kerken aandacht aan besteed.

Klimaatmars en viering(en)

Groene Kerken, een initiatief van Kerk in Actie en de Maatschappij van Welstand, neemt deel  aan de klimaatmars op zondag 12 november in Amsterdam en hoopt dat veel kerkleden dit voorbeeld volgen. Er is die dag ook een interreligieuze viering in de Westerkerk, en deelnemers zijn welkom in de ochtenddienst van de Dominicuskerk. 

Scriba De Reuver kan zich voorstellen dat mensen aarzelen om mee te lopen, omdat ze op zondag wellicht gewoon zijn om naar hun lokale kerkdienst te gaan. Hij schreef de volgende woorden in de nieuwsbrief van Groene Kerken:  

“Misschien aarzel jij of je mee zal lopen. Op zondag ben je wellicht gewoon naar jouw lokale kerk te gaan en om dit hiervoor nu te laten schieten? Uitgerekend de zondag is toch de dag om samen met anderen God te prijzen? Zeker, maar kan dat niet op heel verschillende manieren, vanaf de kerkbank maar ook vanaf de straat? …..
Lees verder op de website van de Protestantse Kerk

Meer informatie over de klimaatmars op de website van de Groene Kerken