Top 2000

We hebben met enthousiasme muziek uitgekozen die niet uit het Liedboek maar uit de Top2000 gekozen is of we hoorden een lied dat iemand graag in de Top2000 zou zien.
De teksten hebben een inhoud waaruit we inspiratie halen en waarmee we ons vanuit ons geloof verbonden kunnen voelen.

In de dienst ook een quiz die we hier graag nog eens neerschrijven. Alle teksten zijn te vinden op internet. Zoek daarvoor op de titel met als toevoeging ‘songteksten’.

Quiz: 4 vragen

1 In Genesis 3:19 staat de tekst “stof ben je, tot stof keer je terug”. In welke songtekst is er hiermee een opvallende gelijkenis te vinden? 

a) Dust in de the wind – Kansas
b) Where the streets have no name – U2
c) Zo zal het zijn – Rob de Nijs

2 In ‘One of us’ van Joan Osborne vraagt ze zich af wat er zou gebeuren als God gewoon onder ons zou zijn. Ze komt dan met een verrassend godsbeeld. Ze zegt dat God misschien wel onder ons verschijnt als:

a) Een kind in Afrika
b) Een vreemdeling in de bus
c) Een bankier op Wall Street

3 In Jesaja 25:6 wordt verteld dat God, de Heer, de tranen van elk gezicht afwist. In welk nummer is eenzelfde verwoording te vinden?  

a) Angels – Robbie William
b) Sunday bloody sunday – U2 
c) Mag ik dan bij jou? – Claudia de Breij

4 In Titus 3:3 staat de tekst “Ook wij waren eens onverstandig, ongehoorzaam, op de verkeerde weg, slaaf van allerlei begeerten en lusten. Ons leven stond in het teken van boosaardigheid en afgunst, we verafschuwden en haten elkaar.” In welk nummer wordt een dergelijke tekst gevonden? 

a) Same love – Macklemore
b) Where is the love – Black Eyed Peas
c) Iedereen is van de wereld – The Scene

Antwoorden:
a Kansas, Dust in de wind (nr 275 in de Top 2000)
b Joan Osborne, One of us – een man in de bus
c Claudia de Breij, Mag ik dan bij jou? (nr 38 in de Top 2000)
b Black eyed peas, Where is the love? (nr 903 in de Top 2000)

Na de dienst was er veel zelf gemaakt lekkers en gezelligheid in de kapel. De ‘man achter de knoppen’ was nog niet naar huis en dus genoten we ook nog van muziek uit de Top 2000.