LEZING: pelgrimeren en zinzoeken.

Pelgrimage is een populair fenomeen, ook in Nederland. Niet alleen pelgrimsplaatsen maar ook kloosters trekken grote aantallen mensen aan die de weg naar hun eigen innerlijk willen bewandelen. Pelgrim en monnik staan voor twee manieren van zinzoeken.
Wat betekenen pelgrimage en contemplatie in onze tijd? Welke kansen en beperkingen zijn ermee verbonden? Benedictijner-monnik en pelgrim Thomas Quartier zal zijn perspectief en ervaring met ons delen.

Dat doet hij aan de hand van de rituelen die de weg naar Santiago tot een pelgrimage maken en de ervaringen van contemplatie die in de benedictijnse spiritualiteit een belangrijke rol spelen. Een spannende spirituele ontdekkingsreis naar het klooster op je eigen pelgrimage van het zinzoeken!

Broeder Thomas Quartier osb (1972) is monnik van de abdij Sint Willibrord in Doetinchem.
Hij is directeur van het Benedictijns Centrum voor Liturgische Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoogleraar voor Monastieke Spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast is hij verbonden aan het Titus Brandsma Instituut en de Benedictijnse Universiteit Sant Anselmo in Rome.
Onlangs verschenen:
Liefdesgeboden. Gevoel in het klooster van je leven (Advenniat 2019)
Heilige woede. Monnik zijn, een radicale keuze (Advenniat 2018).

Voorafgaand aan deze lezing kunt u deelnemen aan een open maaltijd. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van https://pg-roermond.nl/.

Voor de maaltijd dient u zich op te geven.
Wanneer: 3 maart 2020
Tijd: 20:00 uur
Waar: Ontmoetingscentrum, Minderbroedersingel 15F Roermond
Contact: Wilma Kaemingk, wio@pg-roermond.nl
Toegang gratis