Vrijwilligerswerk in de gevangenis

We kregen een mailtje met het verzoek onderstaande vraag op de website te zetten. Dat doen we graag!

Ben je op zoek naar bijzonder en vooral zinvol vrijwilligerswerk? Ga dan naar de gevangenis! Gevangenenzorg Nederland heeft plaats voor nieuwe vrijwilligers die op bezoek gaan in een van de gevangenissen van Limburg (Sittard, Ter Peel en Roermond). Het gaat om zowel vrouwen- als mannengevangenissen.

Als vrijwilliger ga je in gesprek met een gevangene die om bezoek heeft gevraagd. Je biedt een luisterend oor en geeft waar nodig praktische adviezen. Gevangenenzorg is verder op zoek naar mensen die met gevangenen in gesprek willen gaan over thema’s als schuld, slachtoffers en schaamte: de SOS Cursus. Vrijwilligers worden voor hun taak opgeleid en ze krijgen ondersteuning van de maatschappelijk werkers van Gevangenenzorg Nederland.

Gevangenenzorg Nederland is een christelijke organisatie met ongeveer 650 vrijwilligers die gevangenen, tbs-gestelden of hun familie bezoeken. Ze doen dat in gehoorzaamheid aan de Bijbelse opdracht in Mattheus 25. Meer weten? Kijk op www.gevangenenzorg.nl of bel Kees van der Linden: 079 204 00 96.