Bericht van ‘t Groenewold

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk?

Dan bent u bij het Aandachtcentrum van harte welkom!

Het Aandachtcentrum

Het Aandachtcentrum is een inloophuis oftewel huiskamer binnen de stichting ´t Groenewold aan de Begijnengang 17 (tegenover de bibliotheek) in Venlo en biedt al 30 jaar een inloopmogelijkheid voor iedereen die om medemenselijke aandacht verlegen zit. De huiskamer is een rustplaats waar mensen zich welkom mogen voelen, een plek waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. Bij een kop koffie delen mensen hun verhaal. In de afgelopen jaren is gebleken hoe waardevol het is dat deze huiskamer bestaat in de binnenstad. 

Gastvrouw/gastheer

Het team van het Aandachtcentrum is een gemotiveerde groep vrijwilligers, die worden ondersteund door een coördinator. De vrijwilligers in het inloophuis zijn gastvrouw en gastheer. Zij zorgen voor koffie en thee en voor wie behoefte heeft bieden zij een luisterend oor. Kortom: zorg voor de medemens!

Voor wie?

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging, contacten met mensen en voelt u zich aangetrokken tot het werk in het inloophuis, dan bent u van harte welkom, ongeacht leeftijd, opleiding of ervaring.

Wel vindt er een intakegesprek plaats omdat voor het fungeren als gastvrouw en gastheer met name houdingsaspecten als geduld, aandacht, inlevingsvermogen, e/d van belang zijn.

Vind u het leuk om ons team te versterken en bent u bereidt om:

  • 1 keer per week een dagdeel te draaien samen met een van onze vrijwilligers
  • 2 keer per jaar deel te nemen aan vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen

Neem dan contact op met de coördinator van het Aandachtcentrum en loop eens binnen tussen 10.00 en 13.00 uur. De koffie staat voor u klaar!

Openingstijden:
Maandag  t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur

D. Tip, coördinator
Begijnengang 17, Venlo
Tel.: 077-3546689
Email: aandachtcentrum@home.nl