Roermond -lezing over de symboliek van glasschilderkunst

Symboliek van de glasschilderkunst door Coen Mesterom, kunstglazenier.

20 November 2018, 20 – 22 uur verzorgt Coen Mesterom een lezing over de glasschilderkunst in het Ontmoetingscentrum van de Minderbroederskerk, Minderbroederssingel 15F, Roermond.

Coen Mesterom, kunstglazenier en docent glazenieren uit Vlodrop kan op inspirerende wijze vertellen over de symboliek van de glasschilderkunst. Over 1000 jaar glasschilderkunst in binnen- en buitenland, maar ook over de moderne kunstvormen uit de 20e en 21e eeuw.
Naast lezingen verzorgt Coen rondleidingen langs glas in lood kunst in kerken in de regio en was onder andere betrokken bij de bouw van de St. Jacobskapel Voorstad St. Jacob in 2013.

Informatie over het werk van Coen Mesterom is te vinden op:
www.kerkgebouwen-in-limburg.nl/kunstenaars/mesterom-coen

Deze avond wordt georganiseerd door de Werkgroep Inspiratie & Ontmoeting van de Minderbroederskerk. U bent van harte uitgenodigd.

Contactpersoon: Annemarie Vriesen;  E-mail: wio@pg-roermond.nl