Nieuws uit de Joriskerk – 6

De komende weken zullen we samenwerken met de Protestantse Kerken uit Limburg-Noord, te weten Weert, Maasbracht, Roermond en (soms) Venray. Dit betekent dat er de komende tijd niet altijd een dienst vanuit de Joriskerk wordt uitgezonden.
Per week melden we waar deze gezamenlijke diensten zullen plaatsvinden.
Wil je een gebedsintentie doorgeven? Doe dit tijdig (het liefst uiterlijk op de donderdag voor de zondag) bij ds. René Silvis.

Lees hier de nieuwsbrief

Volg de regionale viering op zondag 26 april vanuit de Joriskerk via kerkdienstgemist.nl

100ste geboortedag Willem Vogel

Op 2 mei 1920 werd Willem Vogel geboren. Hij droeg als kerkmusicus in belangrijke mate bij aan de klank van de Nederlandse protestantse liturgische muziek in de tweede helft van de twintigste eeuw. Zowel het Liedboek voor de Kerken van 1973 als Liedboek – Zingen en bidden in huis en kerk – van 2013 bevatten veel Vogel-melodieën. Wie kent niet ‘Wat zijn de goede vruchten’ en ‘Wij willen de bruiloftsgasten zijn’?

Op zaterdag 2 mei willen we stilstaan bij deze voor de kerk zo belangrijke musicus.
U kunt dan luisteren naar een muzikale ode aan Willem Vogel. Dit programma wordt verzorgd door Roelof Hamberg, Marian Hofstra en ds. René Silvis.

Zaterdag 2 mei om 16.30 uur via Kerkdienstgemist