Ook de Joriskerk luidt de klok

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten.

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen.
Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

De Venlose kerken (Rooms Katholiek en Protestant) willen ook dit teken van troost en hoop te laten horen en luiden hun klokken op de komende woensdagen tussen 19.00 en 19.15 uur.

Kijk hieronder hoe dat klonk.

Ook de Joriskerk luidde vanavond de klok als boodschap van bemoediging, hoop en troost.

Geplaatst door Joriskerk Venlo op Woensdag 18 maart 2020