Onvoorwaardelijke liefde

Onvoorwaardelijke liefde

In de 40dagentijd van dit jaar staan wij samen met Kerk in Actie stil bij moeders, vaders, verzorgers én grootouders in alle delen van de wereld die de ruggengraat van de samenleving vormen. Door hun inzet krijgen hun kinderen én hun gemeenschap nieuwe hoop en kracht.

We volgen route 1 van Kerk in Actie en geven onze aandacht aan:

Syrische moeders en hun kinderen in de Bekaa-vallei in Oost-Libanon.
Schuldhulpmaatje.
Vormingscentrum P3W in West Papoea.
Sociale supermarkt in Almere.
SAVE. Samen met gezinnen werken de bevlogen medewerkers van SAVE aan onderwijs voor alle kinderen om zo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.
Mothers’ Union, het vrouwennetwerk van de Orthodoxe Kerk in Oeganda

De collectes op de zondagen van de 40dagentijd zijn voor deze projecten!

Onvoorwaardelijke liefde.

In de 40dagentijd kun je de 40dagentijdkalender volgen die, als je geluk hebt, nog achter in de Joriskerk ligt en anders te bestellen is bij Kerk in Actie.

Een prachtig vormgegeven kalender met gedichten, mooie foto’s, informatie en vooral veel waar je een dag mee kunt leven. Op zondag is dat zorg voor de ziel, de maandag is muziekdag, dinsdag is doen dag en de wijsheid komt op woensdag, de donderdag is om te delen, er is op vrijdag een vraag en we zwijgen op zaterdag: wees stil en luister. Wat hoort u?

Ik zorg voor jou.
Project van de kindernevendienst voor de 40dagentijd en  Pasen.
Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee.
Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, hij weet dat mensen hem willen doden. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem. Jezus laat zien  hoe mensen voor elkaar kunnen zorgen.
De onderwerpen zijn in de 40dagentijd: ik zorg voor jou, ik praat met je, bij mij kun je thuis zijn, ik geef je te eten, ik heb alles voor je over, ik kom naar je toe. En op Pasen: Ik geef je toekomst!