Fairtrade kerk en Groene kerk – Global Goals evenement

In de Jongerenkerk!

Zondag 5 mei was het zover. De Jongerenkerk werd Fairtradekerk en Groene Kerk.
De titel Fairtrade Gemeente van de Gemeente Venlo werd verlengd als ook de titel Fairtrade Hogeschool voor Fontys Venlo. En restaurant de Barones in Arcen kreeg de titel Fairtrade restaurant. Gefeliciteerd! Om hier aandacht aan te schenken en dit te vieren is er een Global Goals markt evenement georganiseerd. De 17 goals waren ieder in een marktkraam vertegenwoordigd.
Lees het verslag van deze dag op de website van Fair Venlo

En dan de Joriskerk ….!

Vanuit de Joriskerk waren er verschillende mensen om de maaltijd, de uitreiking van de titels en het marktevenement mee te maken. Natuurlijk kan niet iedereen met alle goals aan de slag gaan, werd ons op het hart gedrukt. Iedere groep kan op zijn eigen terrein werken naar een global doel.
We zijn zeer geïnspireerd geraakt door alles wat we hoorden. Fairtrade Kerk en Groene Kerk moet toch haalbaar zijn. Wij willen ook deze bordjes aan onze mooie kerk! Aan het werk!

Een inspirerend verhaal uit Oss
De onthulling van de titels door Gerrie Gijssen van de Jongerenkerk en wethouder Marij Pollux