8 november – lezing over Rembrandt

In binnen- en buitenland kent men Rembrandt van Rijn, de belangrijkste schilder uit de geschiedenis van ons land. Onze nationale trots. Zo beroemd is hij dat met zijn voornaam volstaan kan worden. Zo belangrijk is hij dat president Obama zich laat fotograferen voor de Nachtwacht. Rembrandt leefde en werkte in de 17e eeuw, voornamelijk in Amsterdam. Een periode die getekend werd door de Tachtigjarige oorlog. Maar ook een periode van welvaart, bekend als De Gouden Eeuw. Hij werd de schilder van de vele zelfportretten. Hierin kun je goed zien hoe zijn beeld van het kunstenaarschap veranderde. Hij werd ook de schilder van de vele werken geïnspireerd op de bijbel. En zijn tragische levensverhaal spreekt natuurlijk tot de verbeelding.
Maar er is veel meer te vertellen! Over zijn persoon, over waaraan men zijn stijl herkent, over wie hem beïnvloedde en wie zijn leerlingen waren.
En natuurlijk over zijn prachtige werken.

Kunsthistorica Ingrid Gaasterland vertelt met kennis van zaken en op enthousiaste wijze over deze grote meester.
Ze plaatst hem tegen de politieke en culturele achtergrond van zijn tijd. En ze bespreekt zijn meesterschap aan de hand van verschillende bekende werken.
Een boeiend verhaal, prachtige afbeeldingen én muziek. Een lezing om niet te missen.

Met medewerking van blokfluit-ensemble Musica Mosa o.l.v. Hanne Marie Janse.

Begeleiding: Ingrid Gaasterland
Datum: Vrijdag 8 november
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Joriskerk
Kosten: € 10,-
Aanmelden: Voor 26 oktober 2019