500 kwetsbare kinderen

Catastrofe dreigt

Zonder solidariteit van de EU-lidstaten is het voor Griekenland een onmogelijke opgave om de tienduizenden vluchtelingen in de kampen op de Griekse eilanden in veiligheid te brengen. Duizenden mensen, waaronder veel kwetsbare kinderen, zitten daar opeengepakt zonder warm water, hygiëne en medische zorg. Er is maar één kraan voor 1300 mensen. Vluchtelingen staan urenlang in de rij voor een maaltijd en de tentjes staan tussen het open riool en vuilnis in de modder. Thuisblijven, afstand houden en regelmatig je handen wassen is in deze omstandigheden onmogelijk. Artsen trokken al aan de bel om te waarschuwen voor de gevolgen van een corona-uitbraak.

Namens de kerkenraad van onze Protestantse Gemeente Venlo schreef werelddiaken Dick Schut een brief naar staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, mevrouw A.Broekers-Knol en minister-president de heer Rutte een brief om 500 kinderen over te nemen en veilige opvang te bieden in Nederland.

Lees hier de brief.

Wil je zelf ook iets doen? Ga dan naar de website van Kerk in Actie en teken de petitie.