1 en 2 november – Nacht der Zielen

Vrijdag 1 november film ‘Miele’

(Valerie Golino / 2013 )

Het verhaal draait om de eigenzinnige Irene, wonend aan de kustlijn van Rome denken haar vriend en haar vader dat zij studeert, maar in werkelijkheid smokkelt ze inslaapmiddelen voor honden van Mexico naar Italië. Werkend onder de naam Miele (honing), is het haar taak om terminaal zieken in waardigheid te laten sterven door ze het inslaapmiddel toe te dienen. Op een dag brengt ze een nieuwe ‘cliënt’ een fatale dosis, maar dan blijkt dat de man wel de wens heeft om te sterven, maar niet ziek is. Irene is vastbesloten niet verantwoordelijk te zijn voor zijn dood. Vanuit dit punt zijn Irene en de man, zijn naam is Grimaldi, ongewild tot elkaar veroordeeld. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee, waardoor Irene’s leven voor altijd zal veranderen.
Aanvang 19.30 uur ’t Groenewold Venlo (Begijnengang 17).
Aansluitend is er een nabespreking / Entree: vrijwillige bijdrage.

Zaterdag 2 november

Op 2 november a.s. vindt de 16e editie van de Nacht der Zielen plaats rondom het thema ‘Op leven en dood’.

De Nacht der Zielen is bedoeld om op een eigentijdse wijze stil te staan bij hen die ons zijn ontvallen. We doen dat aan de hand van gesproken woord, muziek, verhalen en rituelen.
Zo probeert de stichting Prisma religie, cultuur en kunst met elkaar te verbinden.
Met medewerking van lokale artiesten en vrijwilligers willen we op een laagdrempelige wijze mensen bijeen brengen om stil te staan en onze dierbare overledenen te herdenken.

Dit jaar staat er een wandelprogramma gepland dat langs plekken van herinnering voert.
Start vindt plaats bij het monument van de Wereldvredesvlam waarna de tocht de familiekerk zal aandoen, het Rosarium en de St. Martinuskerk met als eindpunt het Nieuwe Baken. Aan het programma werken o.a. Sef Derkx en Herman Verwey mee.
U bent van harte uitgenodigd.

Aanvang 19.00 uur bij het monument Vredesvlam in het Julianapark (achter Limburgs Museum).