Date(s) - 16/12/2018

Aanvang 10 uur.
3e Advent.

Lezingen van deze zondag:
Sefanja 3:14-20 en Lucas 3:7-18.

Voorganger: ds. G. Silvis-Andringa uit Venlo
Twee collecten tijdens de dienst:  diaconie en plaatselijk werk.
Extra deurcollecte: nieuwe audivisuele apparatuur voor de Joriskerk.

Crèche voor kinderen tot 4 jaar.
Kindernevendienst voor de jeugd van 4-12 jaar.
Lees meer over onze kerkdiensten.
Na de dienst is er koffie, thee en limonade in Het Nieuwe Baken.

Bij de dienst: Vreugde

In de tijd van de profeet Sefanja is Jeruzalem in de ban van andere goden. Zelfs de tempel is ontheiligd. Maar er komt een dag dat God weer midden tussen zijn volk zal zijn. Mensen komen tevoorschijn uit hun schuilplaatsen. Het is feest en tussen de puinhopen wordt gedanst. Sefanja nodigt je uit: ‘Geloof met me mee’.

Bij de deurcollecte: nieuwe audiovisuele apparatuur voor de Joriskerk.

Na ruim dertig jaar is de huidige audiovisuele apparatuur en met name onze geluidsinstallatie in de Joriskerk definitief aan het einde van zijn levensduur gekomen en tot op de draad versleten. Regelmatig verstoren snerpende en krassende geluiden onze kerkdiensten en overige in de Joriskerk georganiseerde activiteiten (zoals concerten, lezingen etc.). De noodzaak om nieuwe audiovisuele apparatuur aan te schaffen valt in alle redelijkheid beslist niet langer uit te stellen.
Anno 2018 zijn beeld en geluid een welhaast onmisbaar onderdeel van onze kerkvieringen geworden en vormen zij een essentiële schakel naar nieuwe en met name jongere doelgroepen die wij als actieve, gastvrije, opgewekte en zorgzame gemeenschap van christenen graag willen aanspreken met onze kerkdiensten en liturgie, zoals de kerk al eeuwenlang aansluiting zoekt bij de manieren waarop mensen elkaar verhalen willen vertellen.
Op 9, 16 en 25 december is er een extra deurcollecte voor een vrijwillige gift. Meer informatie over dit project staat in Samenspraak.