Open Joris

open joris b

Iedere eerste zaterdag van de maand is onze historische kerk in het centrum van de stad tussen 12 en 16 uur open voor bezichtiging, een moment van rust of een praatje.
Er zijn gidsen die van alles kunnen vertellen: over het gebouw, over de samenstelling van onze protestantse gemeente, wat we doen en wat ons inspireert om dat te doen.

Soms wordt het orgel in de Joriskerk enige tijd bespeeld door organist en dirigent Roelof Hamberg,  organisator van concerten bij stichting Tegenwind.

Zaterdag 1 september is de Joriskerk gesloten voor bezoek.
Beste bezoeker, op zaterdag 1 september 2018 wordt ’s middags in de Joriskerk het feit herdacht dat Venlo 675 jaar geleden stadsrechten ontving. Hertog Reinald II van Gelre maakte in 1343 “van den dorp van Venle ene stat” en verleende een aantal privileges, die een belangrijke stimulans zouden vormen voor de opbloei en uitbouw van de stad.