Op zondag begint de dienst in de Joriskerk om 10 uur.
Er is kinderopvang (tot 4 jaar) in Het Nieuwe Baken, Brouwersplaats 4. De ingang is door de poort, links van Grote Kerkstraat 15 en dan aan de rechter kant.
Tijdens een deel van de kerkdienst (in het midden) is er kindernevendienst voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, ook in Het Nieuwe Baken (even naar buiten dus jas mee) .
Na de dienst is er voor iedereen koffie, thee of limonade, ook in Het Nieuwe Baken.

Parkeren
De Joriskerk en Het Nieuwe Baken zijn in het voetgangersgebied in de binnenstad. Deze straten zijn in het grijs aangegeven op Google maps. Buiten het voetgangersgebied mag er alleen zondags op straat tot 12 uur gratis worden geparkeerd!
Andere dagen, Hemelvaartsdag en 1ste kerstdag, maar ook Witte donderdag ’s avonds, moet er ook op straat in het centrum parkeergeld betaald worden.
Meer info vind je op de website van de stad Venlo.
Goede raad: kom zo mogelijk op de fiets!

open deur joriskerk

De dienst

De dienst in de Joriskerk verloopt volgens een vast patroon: de liturgie

Met de zondagse diensten volgen we het kerkelijk jaar dat anders dan het kalenderjaar is en begint bij de eerste zondag in Advent.

Om de verschillende perioden in het kerkelijk jaar aan te geven maken we in de kerk gebruik van kleuren.

Veel zondagen hebben een naam met een speciale betekenis en hun eigen plaats hebben in het kerkelijk jaar.

Soms is er zo’n zondag een symbolische bloemschikking, gemaakt door de bloemengroep. Deze bloemschikkingen ondersteunen de betekenis van de zondag, wat we die zondag vieren of gedenken en zijn soms gemaakt in de kleur van die zondag